August 2009:
 
Selvom det ikke er august 2009 nu, så starter denne dagbog, eller hvad man skal kalde det, dog på dette tidspunkt.
NP har jo i en del år haft kontor i Kina, og dermed også en del opgaver derude. I de seneste år har der været en stigende aktivitet i Kina, med off-shoring og flere store A-projekter.
Det har gjort at den del af mine kolleger har været en tur derude, samt at man har lagt mærke til en del stillingsopslag om at blive ekspatrieret til Kina. Gisp, aldrig i livet, så hellere USA eller noget i den stil. Men, hvad er Kina egentlig….
Nå, vores aktivitet derude, gjorde jo, at, i hvert fald jeg, havde fået en trang og lyst til at få et par ture derud, så kunne man også hakke Kina af på rejsekortet. Det at kombinere rejseaktivitet med nogle små jobs, er altid spændende.
Helge var kommet på NZ Cluster projektet, og da det begyndte at brænde på havde han flere henvendelser til mig, om diverse hjælp. Denne ene hjælp tog den anden, og da flere kendte kolleger var derude (LHOO, TMP), blev jeg spurgt om jeg kunne komme derud i 3 uger og hjælpe til med bl.a. ventil indkøb, da der bare ikke skete noget på den front.
Efter samtale med Finn blev vi enige om, at det godt kunne lade sig gøre. Pludselig gik det meget stærkt. Mandag eftermiddag blev der givet grønt lys. Tirsdag morgen kørte jeg til Hellerup for at få Visa på ambassaden, tirsdag middag tilbage til Kalundborg for at pakke, og tirsdag aften til lufthavnen for at lette mod Beijing kl. 21.00.
 
Puh, mine 3 uger i Kina var startet.
 
Kina, de første indtryk:
 
Det var en lang flyvetur, især på economy class. Ikke meget benplads, godt jeg ikke har lange ben, ingen strøm til PC mv. Store problemer, men det gik. Godt smadret blev jeg så hentet af en Driver, der kørte i en af NP China bilerne. Det var jo så til gengæld ret behageligt. Ingen busser, tog eller taxaer.
 
De første indtryk fra sådan et anderledes land er altid store. Jeg sugede alt til mig, og da vi nærmede os Tianjin, og kørte ind i byen, kunne jeg se mange kinesiske ting. Cyklerne, husene, mange mennesker, kaos-trafikken og meget mere. Langt om længe var vi ved hotellet. Her mødte jeg Camilla Cronje og lidt efter kom Helge og hentede mig. Arbejdet ventede.
Jeg fik anvist en plads i Jin Wan Bao, på 17. sal, lige ved siden af Helge. Så langt så godt, og efter en kort introduktion til projektet og de mange kinesiske kolleger, var jeg temmelig fyldt med input.
Der var samtidig EDR på projektet, så i denne uge samt den kommende var der mange af de gamle kolleger derude. MiTa, TLYA, HPed, PEGS, TWC, AWNN, MHTe osv.
Hyggeligt, lige pludselig kendte jeg flere i Kina, end jeg gjorde på VTA.
 
Så kørte de næste 3 uger på fuld skrue. Arbejde fra 8 til 19, med en times hygge frokost på en af de lokale restauranter, hvor maden koster ca. 10 RMB og en cola 1 RMB. Overkommeligt.
 
Ja, faktisk kørte de næste 5 mdr. på den måde, rent arbejdsmæssigt.
 
Jo, mine 3 uger i Kina var begyndt.
 
De første mdr. herude var ikke kun arbejde. Jeg er generelt god til at få lidt ud af weekenderne, og herude skulle jo i høj grad ikke være nogen undtagelse.
 
Jeg tror det er Jacob Ipsen og Jens Moth, der var nogle af foregangsmændene til at få stiftet TAC. Tianjin Adventure Club, der primært beskæftiger sig med at køre MTB.
Det betød, at jeg meget hurtigt fik mig hæftet på Lars Vedel og de andre, der ofte tog til bjergene nord for Tianjin for at køre.
Her er det totalt fedt at køre. Ruterne bliver fundet på Google Earth, via satellit billeder, og så afprøves de in real time, og på real spot.
 
Vi har virkelig haft nogle dejlige ture deroppe, og vi har krydret det ved at køre med MOBerne (Mountainbiker Of Beijing) med Radek og Travis i spidsen.
 
Udover disse gode ture, har jeg i den første periode også været i Beijing nogle gange, bl.a. med Tom, Anders og Martin. Glemmer bl.a. ikke vores Te tur, hvor vi blev taget i røven og betalte overpriser for et par kopper te. Ca. 800 RMB for 8-10 smagsprøver. Puha, pas på de små veltalende og charmerende kinesere.
 
Derudover har jeg været på TANK FAT besøg i Shanghai hos Morimatsu.
 
I december blev jeg bedt om at være derude længere end Visa retten på 30 dage. OK for mig, men så måtte jeg desværre en tur til Hong Kong, for at komme ud af landet og retur.
Jeg tog en ekstra dag dernede og nåede at se Ping Lo Klosteret, byen, samt The Peak i 23 C. Total fedt, der midt i december.
Fik handlet iPhone samt objektiv. Håber du er glad for din ”billige” iPhone, Anders.
 
I januar var vi (Bo, Lars Christensen, Jan og jeg) en tur i Harbin, for at se Ice- og snow festival. Det er en by, der ligger ca. 1000 km nordøst for Beijing, og de har frostgrader i halvdelen af året. Det var meget fantastisk at se, virkelig imponerende at se hvad de kan lave i speciel sne, men også i isblokke.
 
Ekspatriering:
 
Hvad skete der egentlig efter tre uger?
Jo, projektet var jo langt fra færdig, og jeg blev bedt om at tage en tur mere måneden efter og måneden efter. Det svier jo lidt på budgettet i sådan et projekt, så nogle havde fået den ide at spørge om jeg ville expattes derud. Et lille kadut, og den tænkte jeg over en uges tid, og fakta er at jeg sagde ja til 1,5 år fra 1. marts.
På den måde ser det ud til at 3 uger bliver til ca. 2 år. Så må vi se hvad 2 år kan blive til.
 
Sidder nu i lufthavnen og datoen er den 18. februar. Jeg er på vej hjem sidste gang i denne omgang, og skal have de sidste vaccinationer, pakke huset sammen og sige på gensyn til mine venner. Gisp, jeg tror det bliver lidt følelsesladet.
Som modtræk til dette, er der nok at se til i projektet, foråret er på vej til Tianjin (14 grader på søndag), jeg har fået lejlighed, vi har købt billetter til F1 i Shanghai, og er allerede ved at planlægge et fedt cykleår, med løb i Inner Mongolia, Shanghai, Yunnan og forhåbentlig mange flere steder.
 
Slut for i dag, men min plan er at skrive en lille beretning pr. mdr.
 
Til top